2 Mayıs 2014 Cuma

Bakımınızı elma sirkesi ile yapın

bakiminizi elma sirkesi ile yapin

Yüzyıllardan beri Türk mutfağının vazgeçilmezi durumda olan sirkenin cildi güzelleştirdiğini biliyor musunuz?


Elma sirkesinin cildi ışıl ışıl göstermeye destekçi meydana geldiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zahide Ulaş , sirkenin cilde faydalarını ve ne türlü uygulanabileceğini açıkladı .


Elmaların fermantasyon sürecinden geçirilmesiyle ele geçirildiğini ve bu aşamada enzimlerden zengin tek yazı kazandığını belirten Ulaş , öncelikle yapılacak elma sirkesinin kimyevi ve koruma amaçlı madde içermemesi gerektiğini, organik yetiştirilmiş elmalardan elde edilmiş olması gerektiğini ifade etti . 


Elma sirkesinin faydaları 


Doğal alfa hidroksi asitlerden zengindir.  Güneş lekeleri ve yaşa ilişkili meydana gelen lekelerin azalmasına destekçi olabilir .  Ölü derinin soyulmasına destekçi olabilir .  Cildin naturel PH’ını dengeler.  Akne ve akne izlerini gidermeye destekçi olabilir .  Açık gözeneklerin azalmasına destekçi olabilir . 


Nasıl uygulanır? 


Tonik olarak kullanımda 1-2 yiyecek kaşığı organik elma sirkesi bir lt. suya katılarak pamuk sayesinde yüze sürülür. Akne ve lekeler amaçlı ise yarısı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk sayesinde yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları duyarlı ciltlere sahip olanlar 2 gün içerisinde tek yapmalı ve alerjik tepki gelişmesi halinde anında sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruma amaçlı ihmal edilmemelidir. 


Ayaktaki nasır ve siğiller amaçlı kullanılabilir. Ayak 20 dk. civarı 1/3 oranında elma sirkesi içerir ılık suda bekletilir, hemen ardından kurulanır. Organik elma sirkesiyle ıslatılmış gazlı bez, uygulama ifade edilecek kısma bandaj halinde sarılır ve gece boyu bekletilir. Erken açılarak yıkanır. Uygulama yapıldıkça hasta kişi bölge yumuşayarak kaybolabilir. 


Saçlı deride kepek varsa masaj inşa ederek uygulanıp 20 dk. hemen ardından durulanması kepeği azaltmaya destekçi olabilir .



Bakımınızı elma sirkesi ile yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder