1 Mayıs 2014 Perşembe

Yüz temizliğinde yapılan 7 yanlış

yuz temizliginde yapilan 7 yanlis

Cilt bakımınızı yaparken farkında olmadan hataya düşüyor olabilirsiniz.


Yüzünüzü temseyretmek, cilt bakımınızda belki de en uyarı edilmeyen kısımdır; fakat önemsiz olarak görülen minik ayrıntılar uzunca vadede problem çıkartabilir. Yanlış uygulamalar tekrarlandıkça farklı cilt hastalıkları ve deformasyonlar meydana gelebilir.


Doğru temizleyiciyi bulamamak


Cilt tipinize uyumlu tek surat silme jeli kullanmıyorsanız, her geçen zaman cildinizde nem kaybı, kızarıklık ve pul pul soyulma benzeri farklı rahatsızlıklar ortaya çıkar . Aldığınız ürünün muhtevanını inceleyin ve sizlere uyumlu olanları tercih edin.


Fazla yıkamak


Temizlik ile ilgili duyarlı olabilirsiniz; ama cildinizi gün içerisinde en yüksek 2 kez yıkamanız gerektiğini unutmayın. Fazlası; cildinizin naturel nem balansını bozarak kurumasına ne amaçla olabilmektedir .


Su sıcaklığı


Yüzü ateş gibi ve ilgisiz suyla yıkamak ile ilgili farklı iddialar vardır. Ateş Gibi su gözenekleri açar, önermesi de en yaygın olanlardan biridir; fakat unutmamanız gerekli meydana gelen puan ateş gibi su cildinizdeki koruma amaçlı yağ tabakasına kayıp vererek nem balansının bozulmasına ne amaçla olur . Teklifimiz ne ateş gibi ne de ilgisiz sudur. Ilık su cildiniz amaçlı ideal olandır.


Fazla ovmak


Cildinizdeki ölü deriyi atmak yerine temizleyici jeli sürdükten ardından katı tek biçimde ovarak arındırmaya çalışıyorsanız cildinizde deformasyon meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple hafif tek biçimde cildinize masaj inşa ederek temizlemeye itina göstermelisiniz.


Az yıkamak


Yüz temizliğinde tek sürü yıkamak civarı az yıkamak da kocaman problemler çıkartabilir. Bilhassa akşamları yüzünüzdeki makyajı çıkarmadan uyumak akne, kara puan ve kırışıklık benzeri mühim cilt problemlerine ne amaçla olabilmektedir .


Havlu kullanımı


Önemsiz tek ayrıntı olarak görünse de havlunuzun narin dokuda olması ve cildinizi kurularken hafif tek biçimde silmeniz cilt kırışıklıklarının oluşmasını engeller.


İdeal nemlendirici


Cilt tipinize uyumlu nemlendiricileri tercih etmek cildinizde oluşacak fazla yağlanmayı önleyecektir. Bu sebeple nemlendiricinizi almadan içeriğine bakmayı unutmayın.



Yüz temizliğinde yapılan 7 yanlış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder