3 Mayıs 2014 Cumartesi

Yaz öncesi cilt temizliği

yaz oncesi cilt temizligi

Güzellik uzmanı Pervin Dinçer cildinizi yaza hazırlayacak tüyolar verdi.


Yaz aylarına giriş yaptığımız bu aralar cilt temizliğine uyarı etmek gerekmektedir . Güneş ışınları cilde kayıp verebilir ve ciltte rehabilitasyonu kolay değil sıkıntılar yaratabilir. Cilt temizliğinde uyarı edilmesi gerekli olan noktaların en başında ise, cilt tipine uyumlu silme jelleri, kremler ya da yağları kullanmak geliyor.


 


Cildinizi yaza hazırlayacak öneriler


Cilde uzunca devam eden masajlar yapmamak ve cildi katı biçimde ovalamamak gerekmektedir . Cildinizi ne bir sürü ilgisiz ne de bir sürü ateş gibi su ile yıkamalısınız. Cildinizi, cilt tipinize yönelik seçtiğiniz ürünlerle temizledikten ardından yüzünüzü kurulamak amaçlı havlu mahaline kâğıt havlu tercih etmelisiniz. Nedeni Ise havlu üstünde bulunabilecek bakteriler cildinize kayıp verebilir, sivilceler meydana çıkabilir.


Temizleme işleminin sonrasında kesinlikle tonik kullanmalısınız. Nedeni Ise suyun içerisinde yer alan kireci ciltten uzaklaştırarak gözeneklerin ek olarak temiz olmasını olanağı sağlar . Tonik kullanımının sonrasında ise nemlendirici kullanmalı ihmal etmemelisiniz. Elle sıkma yapmamalı şayet inşa edilmiş ise de antiseptik ürünlerden yardım almalısınız.


Kuru ciltler için


Cilt kurulandıktan ardından tonik, stress olmadan uygulamalı ve nem serumu kullanmalı ihmal etmemelisiniz. Kesinlikle nem serumu uygulanmalı. Çok ateş gibi ya da ilgisiz su cildi pullandırır. Içki detaylı ürünlerden uzak durmalısınız. Kuru cildiniz amaçlı nemlendiriciden öncesinde serum kullanabilirsiniz.


Yağlı ciltler için


Günlük kese fırça uzak durmalısınız. Sizin amaçlı en mühim şart altını çizen peeling kullanmamak. Bu vaziyet cildi incelttiği benzeri kılcal damarların artmasına ne sebeple olacaktır. Kullanmış olduğunuz ürüne ayrıyeten sebum salgısını tertip eden serum kullanabilirsiniz.


Karma ciltler için


Dikkat edilmesi gerekli olan ‘T Bölgesi’dir.  T bölgesindeki yağ salgısını baskılayacak, yanaklara da yağ verecek özel su içerisinde emisyonlu nemlendirici kullanmalısınız. Şayet parlamaları azaltmak istiyorsanız sebum salgısını dengeleyecek serum kullanmalısınız. Yanaklar amaçlı ise nemlendirici…T bölgesi amaçlı özel krem kullanmazsanız çene ve burunda kara noktalar kendini göstermeye başlar.



Yaz öncesi cilt temizliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder