25 Nisan 2014 Cuma

Güneş lekeleri ve çiller nasıl kapanır

gunes lekeleri ve ciller nasil kapanir

Güneşin yüzünü göstermesiyle kadın-erkek birçok birey ten lekeleri ve çillerden şikayet etmeye başlıyor.


Cilt hücrelerimizden bazıları güneşe karşın diğerlerinden ek olarak hassastır. Bu hücreler güneşe maruz kaldığında pigment imalatını hızlandırır ve çiller oluşur. Duyarlı cilde sahip kişilerde bahar aylarından bu yana ten lekeleri ve çillenmeler artabilir. Şayet siz de bu şikayetlerden rahatsızsanız önlem almak amaçlı içerik beklemeyin.


Güneş kremlerini kullanmaya başlayın


Uzmanlar nisan ayından bu yana güneş koruma amaçlı kremlerin kullanılması gerektiğini söylüyor. Güneş kreminizi zaman içinde bir ek olarak tekrar sürmeyi de unutmamalısınız.


Ayrıca çillerden korunmak amaçlı olası olduğunca öğle saatlerinde güneşe çıkmayın. Şayet çıkmanız gerekiyorsa kesinlikle koruma amaçlı kreminizi sürün ve yüzünüzü örtecek bir şapka takın.


Tedavi seçenekleri


Bütün bu tedbirlere nazaran meydana gelen çillerden arınmak içinse birden çok tedavi seçeneğiniz var. Bu tedavi seçeneklerinin en başında lazer yolu geliyor. Buz terapisi ve kimyevi peeling de kir rehabilitasyonunda kullanılan yöntemlerdendir.


Bitkilerden destek alın


Bu tedaviler dışarısında bir takım bitkiler de muadil tedavi yolu olarak kullanılabilir. Bu nebatlardan en gösterişli olanları karaturp, salatalık ve limondur. Bu nebatları rendeleyip sularıyla cildinize maske uygulayabilirsiniz.


Kadinvekadin. tam olarak özel haberidir.



Güneş lekeleri ve çiller nasıl kapanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder