10 Nisan 2014 Perşembe

Yüz şeklinize uygun takı seçimi

Yüzünüze uygun parçaları seçerek hem tek doğal güzelliğinizi hem tek takılarınızın ihtişamını ön tasarıya çıkarabilirsiniz.


Takacağınız mücevheri doğru seçerek ifadenizi dengeler, yüz şeklinizin dilediğiniz gibi idrak edilmesini sağlayabilirsiniz. Mücevher Tasarımcısı Olcay Keskin, yüz şeklinize ve ten renginize yönelik doğru mücevher seçmenin inceliklerini açıkladı.


Öncelikle yuvarlak, oval, kalp veya kare yüz şeklinden hangisine sahip olduğunuzu bulmak için tek aynadan faydalanmanız gerekmektedir. Aynaya kocaman tek oval çizip yüzünüzün bu ovalin dışına taşıp taşmadığına bakmalısınız. Taşmışsa şayet yuvarlak yüz yapısına, bu ovale sığıyorsa oval yüz yapısına, yalnızca çeneniz ovalin dışarısında kaldıysa kalp yüz yapısına, köşeler dışarıda kaldıysa kare yüz yapısına sahipsiniz demektir.


Yuvarlak yüz


Asla ev halinde tek küpe tercih etmeyin. İçinde toplar meydana gelen tasarımlar veya iç içe geçmiş yuvarlaklar da sizin için uygun olmayacaktır. Sizlere en uygun dizayn damla veya markiz kesimlerdir. İnce ve uzunca tasarımlar da yeniden yüz şeklini dengeleyecektir. Kolye için ise uzunca tasarımlar uygun olacaktır. Bilhassa boyundan göğüs bölümüne doğru tek tek sallantısı meydana gelen kolye tasarımları yuvarlak yüz yapısına tek sürü yakışır.


Kare yüz


Maskülen tek görüntüye sahipsiniz demektir. Bu görüntüyü yumuşatarak ek olarak feminen duruma getirmek için çiçekli, iç içe geçmiş ev halinde ve bol sallantılı küpeler kullanmak uygun olacaktır.


Üçgen veya kalp halinde yüz


Çene uzunca olduğundan bu görüntüyü yumuşatmak gerekir. Damla kesim her dizayn küpe seçimi için doğrudur. Boyun için ise kesinlikle kalın ve boyuna yapışan sallantısı olmayan kolyeler tercih etmek gerekir.


Oval yüz


Çok şanslısınız demektir zira sizlere her çeşit küpe ve kolye yakışır. Kalp kesim taşlı küpeler, çiçek halinde tasarımlar, yuvarlak şekilli küpeler sizin için ideal olacaktır. Kolye seçiminde ise tek sürü uzunca olmayan, minik sallantılı tasarımları kullanmanız doğru tercihtir.



Yüz şeklinize uygun takı seçimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder