5 Nisan 2014 Cumartesi

Güzellik Eskisi Gibi Tuzlu Değil

guzellik eskisi gibi tuzlu degil

Eski çağlardan beri besinleri saklamakta ve tatlandırmakta kullanılan tuz ,  mucizevi şifalar içeriyor . 


Dünyada yer alan en eskiyen minerallerden biri bulunan tuzun şifalarıyla tanışmaya hazırlıklı mısınız? Baharın önce günlerinde sizler amaçlı ‘Tuz’dan iştirak eden ve birçok de ‘Tuzlu’ olmayan zerafet sırlarını derledik .  İşte personel kadınlara stresten arınma ,  gençlik ateşi ile yananlara sivilcelerden kurtuluş ve kendini her daim yenilemek isteyenlere zerafet sırları…


Tuz ile stressiz ,  sıhhatli ayaklar


Tüm zaman sizi üstünde taşıyan ayaklarınız amaçlı gün içerisinde 15 işte  20 dakikanızı ayırarak hem tek bütün bedeninizi dinlendirin hem tek de bahar aylarında ayaklarınızı yazın giyeceğiniz açık ayakkabılarınıza hazırlayın;


 işte  bir Litre ılık suyun içerisine 20 işte  30 gr .  Tuz koyun ve ayaklarınızı 10 işte 15 dk bekletin . 


 işte  Ayaklarınızdaki ölü hücreleri temizlemek için ovun ve peeling uygulayın . 


 işte  Ayaklarınızı kurulayın . 


 işte  Ayak bakım losyonu faydalanarak masaj yapın .  Plastik poşetlere ayaklarınızı sarın ve 15 dk süresince bekletin .


Tuz Banyosu


Banyo yaparken ,  dolu tek küvetin içerisinde beden ısısındaki tuzlu suda oturmak bedeninize itimat verir .  Bilhassa kuru ciltler ek olarak parlak olur ,  aynı tek çocuk teni pürüzsüzlüğüne kavuşur .   500  işte  1000 gr .  iri tuzu tek küvet dolusu hafif ateş gibi suya atın .  Aşağı Yukarı 37 derece ısıya getireceğiniz su dolu küvette su soğuyana civarı zaman geçirin . 


Tuz Maskesi ile aknelere veda


Tuz deriye uygulandığında hipertonik  ( fazla yüklü )  tek ortam yaratır .  Bu ortam difüzyon ile ciltteki sıvının dışarı çekilmesine ve gözeneklerin kurumasına gerek olur .  Gözeneklerde olan bakteriler su ve besleyici yağla dolu ortamlarını kaybettikleri amaçlı yaşamlarını pek sürdüremezler .  Bu antibakteriyel tesiriyle tuz yalnızca sivilcelerde değil ,  yaralarda da kullanılan epeyce başarılı tek dezenfektandır .  Benzer sürede tuzlu su ,  gerginleştirici tesiri ile ölü deri hücresinin ,  yağ ve bakterilerin ek olarak çabuk atılmasını olanağı sağlar ve gözenekleri temizler . 


Neden ‘Tuz Maskesi’


Haftada tek veya en pek 2 defa uygulayacağınız bu maske ile yepyeni tek cilde sahip olabilirsiniz .  Uygulaması kolaydır ve fiyatı düşüktür .  Bilhassa kistleşmiş ve iltihaplı nodül halindeki sivilceleri kurutmada epeyce etkilidir .  Cilde gerginlik kazandırır .  Öbür maskelere yönelik tesiri ek olarak çabuk görülür .  Bazen tek hafta geçmeden gözle görülür düzelme sağlayabilir .  Kuru ciltler amaçlı önerilmez . 


Tuz Maskesi tarifi


Bir su bardağı ılık suya 3 yiyecek kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın .  Hazırladığınız tuzlu suyu direk elinizle veya tek havlu bez yardımıyla yüzünüze sürün .  Bütün cildinize dağılmasını sağlayın .  Yüzünüze sürerken narin ve kibar olun ,  dairesel hareketlerle yavaşça uygulayın .  Bu şekilde cildinizi tahriş etmesini engellemiş olursunuz .  Bilhassa iltihaplı sivilcelerin meydana geldiği bölgelerde yüklü tek tuz katmanı oluşturmak ,  bakterileri azaltarak sivilceyi söndürmeye destekçi olacaktır .  10 işte 15 dk hemen ardından yüzünüzü bol su ile yıkayın .  Bu vakti aşmamaya uyarı edin . 


Tuzu bilhassa gözlerinizden ,  ağız ve burnun iç bölümünden ,  dudaklarınızdan uzak tutun .  Tuz maskesi duyarlı ciltlerde yanma yapabilir .  Yanma huzursuz edici olursa maskeyi anında temizleyin .  Cildinizde yaralar ve tahriş olmuş bölgeler varsa bu maskeyi kullanmaktan kaçının . 


Evde sauna yöntemi


Sırt ve dekolte bölgeleri amaçlı bir lt .  suda çözeceğiniz 20 gr .  tuzun içerisine pamuklu tek beyaz gömleği bastırın ve iyice sıkın .  Nemli tek şekilde giyinerek kurumasını bekleyin .  Kuruduktan hemen ardından berrak suyla duş alın .  Sauna tesiri oluşturan bu uygulama ile haşere veya sinek ısırıkları benzeri yazlık problemlerin da üstesinden gelebileceğinizi eklemekte yarar var . 


Peeling Etkisi


Yağ ve iri taneli tuzla peeling inşa ederek ek olarak sihirli tek bakım elde edersiniz .  Ölü hücrelerin kovulduğu ,  ek olarak pürüzsüz tek cilt ve ek olarak pembe tek ton amaçlı öncelikle tek sürü ateş gibi olmayan tek duş yapın .  Böylelikle gözeneklerin açılmasını sağlayın .  Yağ ve tuz karışımını tek havluya veya küvete dökerek uygulayın .  Ayağınızdan boynunuza civarı eşdeğer şekilde dağılmasını sağlayın .  1/2 saat civarı bekledikten hemen ardından ılık suyla vücudunuzu temizleyin .  50 gr .  iri taneli tuz ve 45 gr .  fındık yağını karıştırarak elde edeceğiniz bu sihirli karışım ,  naturel güzelliğinizin de anahtarı olacak .



Güzellik Eskisi Gibi Tuzlu Değil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder