9 Şubat 2014 Pazar

1970'ler geri dönüyor

Yüksek bel ,  kırmızı ruj ,  leoparlar .  .  . 


Moda geçmişten esin almaya devam etmektedir .  Bu kez de 1970′li senelere geriye dönüyoruz .  Farah Fawcett’in yüksek bel pantolonları ,  Diana Von Furstenberg’in anvelop elbiseleri tekrar baştacı .  Şapkalar ,  mini etekler ,  rengarenk paltolar ,  kemerler .  .  .  Gardırobunuzda nostaljik parçalara koltuk açın .  .  .  


İkinci ellere istek artıyor


Moda ,  her sene her mevsim değişse de tek birlik akımlar bütün zamanların ötesine geçip varlığını uzunca yıllar sürdürebiliyor .  Bunun en güzel örneklerinden biri 70′li senelerin trend akımı .  Bu dönem politik ve kültürel hareketlerin ,  çabuk değişimlerin yaşandığı dönem olarak tarihe damgasını vurdu .  Bu çabuk değişimin tesirini her bölgede farketmek mümkündü ,  trend dahil olmak üzere .  Bir Önceki senelerde trend durumda olan giyiniş ve hayat tarzına ters tek vaziyet meydana çıktı .  Çağın trend olgusunun içerisine 2. el elbiseler ve bit pazarları dahil olmak üzere oluyor . 


Bu yepyeni vaziyet ,  giyimde şekil değişikliklerini eşliğinde getirdi .  Örneğin; birlik elbise tüketimi yok denecek civarı azaldı .  Paçaları kalın dubleli pantolonlar ,  erkeklerin kullandığı yelek ve ceketler bayanlar aracılığıyla da kullanılmaya başlandı .  Balıkçı kazak ,  abartılmış tüylü kollar ,  bluz halinde ceketler de dikkat çeken trendlerdendi .  Uzunca manşetli gömlekler ,  kapsamlı kemerler ,  iri gözlükler ,  çeşitli pantolon ve etek boyları .  .  .  70′li senelerin sonuna gerçek ise rüküş modası denilebilecek garip tek akım başlamış; fistolu iç etekler ,  çift kemer ,  bol büzgülü etek ,  fırfır ve kapitoneli yeleklerle yepyeni tek stil oluşmuştu . 


Yüksek bel ,  kırmızı ruj ,  leoparlar .  .  . 


70′li yıllar bununla birlikte stil ikonlarıyla de değinen tek dönemdi .  Bu listenin en başında Farah Fawcett ,  Debbie Herry ,  Diane Von Furstenberg ,  Joni Mitchell geliyor .  Fawcett ,  kazakları ,  yüksek belli pantolonları ve spor ayakkabılarıyla ,  70′li senelerin trendlerine esin kaynağı oluyor .  Debbie Harry ise sarı saçları ,  kırmızı ruju ,  leopar desenli elbiseleri ile disko stilini muhteşem biçimde yansıtıyordu .  Diane Von Furstenberg ,  bizzat ismini taşıyan markasını bu senelerde üretti ve ikonik anvelop elbisesini yarattı . 


İşte 70′ler modasından günümüze uyarlamalar .  .  . 


 


1970 ler geri donuyor 1 1970 ler geri donuyor 2 1970 ler geri donuyor 3 1970 ler geri donuyor 4 1970 ler geri donuyor 5 1970 ler geri donuyor 6 1970 ler geri donuyor 7 1970 ler geri donuyor 8 1970 ler geri donuyor 9 1970 ler geri donuyor 10 1970 ler geri donuyor 11



1970'ler geri dönüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder