21 Şubat 2014 Cuma

Vintage Tutkunları için En Özel Adresler

vintage tutkunlari icin en ozel adresler

Vintage modası yaygınlaşıyor ,  peki nereden alım satım yapmalı?


 ” Eskiyen ”  deyip geçmeyin .  Yıllanmış kıyafetlerin talibi çok .  Hele ki vintage ise .  .  .  Ilde vintage tutkunlarını sevinçli edecek adreslere her geçtiğimiz gün bir yenisi ilave ediyor .  İşte onlar arasından İstanbul Life mecmuasının tavsiyeleri:


Mozk Concept 


Vintage tutkunu Selda – Berk Özkanlı çifti ,  İngiltere’de yaşarken kilise pazarlarını gezinip eskiyen kıyafet topluyormuş .  2007′de bu tutkularını İstanbul’a taşıyarak Mozk Concept’i açmışlar .  Cihangir’deki Mozk’un iç tasarımı Berk Özkanlı’ya ilişkin .  İkili halen İngiltere’deki pazarları gezip kıyafet topluyor .  Mağazada eskitilmiş mobilyalar da var .  Aksesuarlar 25 liradan ,  elbise ,  şapka benzeri öbür ürünler 50 liradan başlıyor .  Sektör haricinde altını çizen 09 . 30 – 20 . 30 arası açık . 


 House of Austen


İngiliz roman yazarı Jane Austen hayranı iki çocukluk arkadaşının projesi .  İnternet üzerinden satış yapan sitede iki. el ya da vintage aksesuarlar ,  kitap ,  çanta ,  oyuncak ,  eskiyen 45′likler ve elbiseler satılıyor .  Aksesuarlar 6 – 200 avro aralarında .  ’10 avro’nun altında’ kısmını tıkladığınızda uygun ücrete vintage ürünler de elde edebiliyorsunuz .  Bir de ‘Luxurious Vintage’ bölümü var .  Burada da Chanel ,  Salvatore Ferragamo benzeri markalara koltuk verilmiş ,  çoğu babaannelerinin gardırobundan .  


Original Seconds


‘Vintage olsun ama ille de marka olsun’ diyorsanız Fulya’daki Original Seconds’ta kendinizi kaybedebilirsiniz .  Mağazanın hikayesini sahibi Sinem Gürkaynak anlatıyor:  ” Kullanmadığımız eşyaları satmak düşüncesiyle 2005′te bir web sitesi açtık .  Arkadaşlarımız satış yaptığımızı görünce bizzat ürünlerini de getirdiler .  Istek üst kısmına 2009′da hem bir depo hem bir de showroom olarak kullandığımız ofisimizi açtık .  ”  Mağazada ağırlıklı olarak Chanel ,  Gucci ,  Prada ,  Chloe benzeri hayat devlerinden meydana iştirak eden 3.000 600 ürün koltuk alıyor .  Vintage olarak ise 80′li senelerin kıyafetleri var .  En çok çanta ve ayakkabılar satılıyor .  Sinem Gürkaynak  ” Elimizde vintage olmamış ama yakın sürede olacak sıkı parçalar var .  Örneğin Tom Ford’un Gucci amaçlı tasarladığı elbiseler ,  Yves Saint Laurent’ler .  .  .  Ben bunları birer koleksiyon parçası olarak değerlendiriyorum ”  diyor .  Az kullanılmış ve tekrar giyilebilir meydana geldiği müddetçe kıyafetlerinizin alımı yapılıyor .  Fiyat dik ,  kolay değil erişilebilir markaların iki. eli olması kural .  Düzmece ürün onay edilmiyor .   İkinci el özgün markaların sahipleri de satış bedelinin yüzde 50′sini ediniyor .  Satışların yüzde 80′i internet üzerinden gerçekleşiyor .  Fiyatlar 50 – 1500 TL aralarında .  Pazartesi – cuma günleri 11 . 00 – 18 . 30 arası açık . 


Au Vintage


Önce Bebek’te daha hemen ardından Galata’da çalışma gösteren Second Chance Boutique ,  Ahu Yağtu’nun önce göz ağrısıydı .  Temmuz 201iki’den bu yana AU Vintage ismi altında yalnızca internet üzerinden satış yapılıyor .  Zamanı Ahu Yağtu anlattı:  ” Second Chance’teki vintage ve designer mahsulleri fazladan insana ulaştırmak istedim .  Buradan yola çıkarak butiğe sığdıramayacağım pekçok parçayı ,  tasarımları ,  iki. el ve vintage mahsulleri ,  aşama kostümlerini bu site üzerinden meraklılarına ulaştırmayı hedefliyorum .  AUvintage . com bir alım satım sitesi olmakla birlikte trendler ,  yol modası ,  vintage ve designer parçalarıyla alakalı pekçok haber ve teklifi modaseverlere sunuyor olacak .  


Üyelik ,  öbür alım satım siteleri benzeri siteye girmek amaçlı değil ,  alım satım başladığında ifade edilecek .  Giriş sayfasındaki zaman tüneli hem bir vintage parçalarla hem bir de zamanlarıyla alakalı tüyo verecek .  Bunların dışarısında ,  populer isimlerden ,  reklam filmleri ve film arşivlerinden parçalar koltuk alacak .  Sitedeki en sıkı seçeneklerden biriyse ,  eskilerinizi site üzerinden satıyor olabilmeniz .  ’Satmak talep ediyorum’ butonu vintage parçalarınızı öbür meraklılara eriştirme imkanı sunacak .  Çiçeği burnunda tasarımcılara ürünlerini sergilemek ve satmak üzere vesile yaratılacak .  Türk Malı başka ,  pekçok tasarımcının unique tasarımları bu sitede sergilenecek .  Bununla Birlikte Facebook ,  Twitter ,  Pinterest ve Youtube sayfalarındaki update’leri ve sürpriz yarışmaları takipçilerle paylaşmaya başladık dahi .  ”  


My Pera 1960


Cihangir’le Çukurcuma’nın kesiştiği sokağın en başında koltuk alan My Pera 1960 ,  isminde taşıdığı 60′ların ruhunu yansıtan bir butik .  Sahibi Türkan Rodoplu da bu döneme hayran meydana geldiği amaçlı bu ismi vermiş .  Mağazasındaki mahsulleri bizzat zevkine yönelik seçen Rodoplu ,  her birinden bir adet meydana gelmesine itina gösteriyor .  Moda tasarımcısı meydana gelmesinin da tesiriyle ‘tutacak’ yeni sezon modelleri seçiyor .  1940 – 1980 senelerin modasını yansıtan elbiseler ,  ayakkabı ,  çanta ,  gözlük ,  takı ve kemer burada bulabileceğiniz ürün çeşitleri .  Bununla Birlikte Gucci ,  Armani ,  Versace ,  Dolce& Gabbana benzeri dünyaca populer markaların vintage mahsulleri de koltuk alıyor .  Eskiyen aşama giysilerini satmak istek eden olursa öncelikle Türkan Hanım’ın beğenisini kazanması gerekmektedir .  En çok elbise ,  bluz ,  etek ve çanta satılıyor .  ’Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ,  ’Mor Menekşeler’ ,  ’Kötü Yol’ benzeri pekçok aşama dizisine buradan ürün sağlamak edilmiş .  Elbise ,  ayakkabı ve gözlük ücretleri 40 – 100 TL aralarında ,  palto 50 – 150 TL ,  etek ve bluzlar da 25 – 45 TL aralarında .  Sektör haricinde altını çizen 11 . 00 – 20 . 00 arası açık . 


By Retro


 ” Vintage ”  deyince akla iştirak eden önce adreslerdendir By Retro .  İkinci el ürünün popüler markalarından Delta ve Mitex’in Ülkemiz distribütörlüğünü yapan mağazada ,  ağırlıklı olarak 1950 ,  1960 ve 1970′lerin kıyafetleri var .  Ender olarak da 1930 ve 40′lara ilişkin parçalara rastlanabiliyor .  İspanya ,  Fransa ve Almanya enbaşta olmak üzere pekçok ülkeden toplanarak ortaya konulan koleksiyon ,  iki ayda bir yenileniyor .  Fiyatlar dönemine yönelik değişse de elbiseler 10 – 150 TL ,  ayakkabılar 15 – 90 TL ,  şapkalar 20 TL ,  gözlükler 25 TL dolaylarında .  Beyoğlu Suriye Pasajı’ndaki mağazada birden fazla populer simayla karşılaşmanız olası . 


 



Vintage Tutkunları için En Özel Adresler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder