10 Şubat 2014 Pazartesi

Büyük bedenler renklendi

buyuk bedenler renklendi

Podyumlarda gördüğümüz, bir bedeni dahi meydana gelmediği amaçlı sıfır vücut diye hatıralan bayanlar mı her an dekoratif olacak? Hayır, çoğalış devir değişti. XXL şıklığa yer açmanın vakti geldi


Büyük vücut bayanlar, çaktırmadan trend dünyasında yerlerini sağlamlaştırıyorlar. Suskun ve derinden geliyorlar, üstelik pekçok populer modacının defilesinde yer alıyorlar ve aslını isterseniz pekçok modelden fazladan kazanıyorlar. İtiraf edelim, her birimiz iskelet benzeri bayanların üstünde gördüğümüz elbiselerden bıktık. Ortada bir hakikat var ki, kocaman vücut bayanlar elbiseyi sıfır bedenlerden çok daha sıkı taşıyorlar.


The Gossip grubunun solisti Beth Ditto, birden çok trend mecmuasının kapağında çıplak olarak karşımıza çıktığında, her birimiz şaşırdık. Ama çok cesaretli bir hamle meydana geldiği amaçlı onay de ettik. Beth Ditto o civarı sevildi ki, Evans markası onu kendileri amaçlı kıyafet tasarlamaya inandırma etti. Beth Ditto dediğine yönelik bu koleksiyonun içerisine şişman bayanların uzak durması söylenen her şeyi koymuş. Özetle kadınlara dekoratif olmaktan korkmayın, dilediğinizi giyin iletinini sunmak amaçlı elinden geleni yapmış.


 


Büyük vücut kadınlara çok dekoratif seçenekler sunan pekçok marka var. Faik Sönmez, Dorothy Perkins, Evans, Marks & Spencer bu markaların en başında geliyor. 42 ve üstü bayanlar amaçlı birbirinden dekoratif kesimli, kışkırtıcı ve zarif elbiseler tasarlıyorlar. Şunu da belirtmeden geçmeyelim: Şayet kapsamlı kalçalarınız varsa, boru paça pantolonları tercih etmelisiniz; üst kısmınız iri, aşağı kimsiniz daha inceyse üstler dar, altlar daha kapsamlı olmalı. Küçük dekoltelerden kaçınmamalısınız. Topuklu ayakkabı daha zarif görünmenizi olanağı sağlar . Şişman olduğunuz amaçlı ille de bol birşeyler giymeniz gerektiğini düşünmeyin. Aksine, bol elbiseler sizi daha şişman gösterir.


Büyük vücut modeller 86 doğum yapmış Amerikalı Crystal Renn en fazla galip gelen modeller içinde. Jean Paul Gaultier, Mango ve Mark Fast defilelerin gözdesi. “Hungry” isminde bir kitap yazdı. Hayley Morley de populer “sizlere 14″ yeni sezon modelleri içinde. Tasarımcılar onu çok seviyor; nedeni ise giydiği, podyumda tanıttığı her kıyafet akıllarda kalıyor.


Amy Lemons, Jennie Kınık, Lizzie Miller, Kate Dillon, Anansa Sims, Ashley Graham, Jennie Runk… Tümü kocaman vücut modeller. Tümü “normal” modellerden çok daha çok ücret kazanıyor.


“Mad Man” dizisinde oynayan Christina Hendricks’in tarzı da bolca övülüyor. bu sırada, Marilyn Monroe da birçok küçük tefek değildi.


 



Büyük bedenler renklendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder