13 Şubat 2014 Perşembe

Bugün Ne Giysem Sorunu

bugun ne giysem sorunu

Stil Danışmanı Melike Çarpatan anlatıyor.


Neden giyecek dolabımız dolup taşarken, halen giyecek hiçbir şeyimiz yok?


Dünyadaki bütün bayanların partner problemi bu. Korkmayın, hiçbirimiz tek değiliz..


Her erken aynı senaryo, tıka basa dolu durumda olan dolabımızı açarız ve giyecek hiçbir şeyimiz yok der, dolabı geriye kapatır üzerine bir yandan sinirleniriz. Tanıdık geliyor değil mi?


Neden yok biliyor musunuz?


O civarı kalabalık durumda olan dolaplarımızda kıyafet bulamıyoruz da ondan. Neyimiz var, neyimiz yok hatırlamıyoruz. Üstelik o civarı bir sürü kıyafetin içerisinde her şeyi göremediğimiz için bundan önce aldığımız bir kıyafetin benzerini bile tekrar satın alabiliyoruz.


Bu civarı bir sürü kıyafet ile dolabımızı örgütlü edemiyoruz. Aslına bakarsanız o dolaptaki kıyafetlerin yarısını giymiyoruz. Ya modasının geçtiğini tahmin ediyoruz ya da kilo aldık ve kıyafet üzerimize olmuyor. Ama biz halen bir ümit, kıyafetleri saklıyoruz.


Ayrıca bu civarı bir sürü kıyafet aynı yerde muhafaza edilirken, ite kaka yerleştirilen bu elbiseler , eskimiş duygusu veriyor, esasen buruşuyor. Böylelikle bunları giymek için hevesimiz kaçıyor.


İşte bu sebeple giyecek kıyafetimiz yok…


Ne yapmalıyız? Her erken günümüzü negatif etkileyen bu meseleden ne türlü kurtulabiliriz?


Mağazalarda mahsulleri belli bir düzen içerisinde görürüz. Ürünler, renklere yönelik , şekillere yönelik ayrılmıştır ve ürünlerin tamamını kolay bir şekilde görebiliriz. Ama hanedeki dolabımızın içini de mağaza düzenine çevirebiliriz.


Öncelikle yapmamız gerekli durumda olan aciliyetli bir gardrop detoxu. Bunun için 1/2 gününüzü ayırmanız kural . Bütün kıyafetlerinizi deneyin, üzerinize kocaman iştirak eden ya da üzerinize dar iştirak eden bütün kıyafetleri bir kenara ayırın. Şayet kıyamadığınız bedeninize olduğunda giymek dilediğiniz ürünler varsa bunları gardrobunuz da değil, hurçlarda saklayın. Nedeni Ise sizlere olmayan bu ürünler gardrobunuzda fazlalık inşa ediyor . Unutmayın ki şayet bir kıyafeti bir senedir giymiyorsanız onu tekrar giymezsiniz. Anında başkasına verin.


Modası gecen, giymekten hoşlanmadığınız mahsulleri de dolabınızdan temizleyin. Sevdiğiniz ve tam bedeninizde durumda olan elbiseler ile baş başa kalın.


Bu evreden daha sonra , gardrobunuzu editlemek ve ihtiyaçlarınızı kesinleştirmek için ise yalnızca birden çok saate daha ihtiyacınız var.


Dolap düzeninizin ne türlü olmasını arzu ediyorsunuz , renklere yönelik ayırım, şekillere yönelik ayırım, kombinlere yönelik ayırım, yaşamın hayat alanlarına yönelik ayırım, ne türlü isterseniz düzenleyin çoğalış . Üstelik bütün kıyafetlerinizi gözden geçirdiğiniz için aynı zamanda başka kombinler yaratmak sizlere süre kazandırır.


Ayırdığınız ve saklamak istemediğiniz elbiseler için minik bir öneri; ya gereksinimi durumda olan birine verin ya da minik bir oyun oynayın, bunları evininizin salonuna askılar ile asın, üzerlerine küçük sembolik fiyatı etiketleri yerleştirin. Arkadaşlarınızı evinizin salonundaki mağazaya çağırın. Bütün kız arkadaşlarınız bunu sırayla yapsın. Kazandığınız ücret ile arkadaşlarınıza yiyecek ısmarlayabilirsiniz ?


Unutmayın; Az ve öz durumda olan dolap idealdir.



Bugün Ne Giysem Sorunu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder